Káva Zlaté Zrnko – Cézar (Zmes 75% arabica a 25% robusta) – “KLASICKÝ” zrnková 1kg

Značka: Zlaté Zrnko
21,90 € 18,25 € bez DPH 21,90 € / 1 kg
Vypredané

Káva Zlaté Zrnko – Cézar je majestátna a kompaktná zmes, 75% arabica a 25% robusta. Jeho veľkoleposť je korunovaná trochou príjemnej acidity. Chuť tejto výnimočnej kávy pripomína horkú čokoládu vylepšenú esenciami kandizovaného ovocia. Okrem lahodného espressa a moky vytvorí aj nesmierne hladké cappuccino.
Dátum praženia kávy skladom: 31.03.2020

Detailné informácie

Podrobný popis

Káva Zlaté Zrnko – Cézar je majestátna a kompaktná zmes, 75% arabica a 25% robusta. Jeho veľkoleposť je korunovaná trochou príjemnej acidity. Chuť tejto výnimočnej kávy pripomína horkú čokoládu vylepšenú esenciami kandizovaného ovocia. Okrem lahodného espressa a moky vytvorí aj nesmierne hladké cappuccino.

Pôvod: Káva Cézar je zmes 6 až 7 káv s pôvodom, 75% arabica a 25% robusta. Každá zmes Zlaté Zrnko je výsledným súzvukom chutí káv z ktorých je zložená a je namiešaná podľa chutí ľudí. Zmesi Zlaté Zrnko miešajú talianskí odborníci v laboratóriách priamo v prístave. Miešajú sa z rôznych zdrojov tak, aby každý mesiac, každý rok mali rovnakú výslednú chuť.

Praženie: na espresso (CITY+ FULLCITY vyvážená chuť acidity a horkosti)

Použitie: espresso, moka

Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno

Zlaté zrnko radí: Káva Zlaté Zrnko – Cézar má expresívne chute kandizovaného ovocia, orieškov, s dochuťou horkej čokolády. Veľmi vhodná zmes pre kaviarne ktoré chcu ponúknuť nádhernú krému vďaka 25% podielu robusty, plné telo a zároveň veľmi chutnú a výraznú kávu.

Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Cézar si vyžaduje stredne hrubé mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania.  V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na stránke Rady o káve

Chuťový profil:
Ovocnosť: ●○○
Sladkosť: ●●○
Horkosť: ●○○
Aróma: ●●○
Intenzita: ●●○
Dochuť: ●●○
Kofeín: ●●○

Obsah balenia: 1kg