Horčica biela na klíčenie BIO 200g Wolfberry

 
 

To najlepšie z rastlinky nájdete práve v jej klíčkoch. Na pohľad lahodné klíčky majú výraznú a ostrú chuť aj arómu, preto sú odporúčané ako korenie najmä pre milovníkov pikantných pokrmov. 

bio znamkavegan

Dostupnosť Skladom (1 ks)
Bežná cena 2,65 €
Ušetríte 0,15 € (–6 %)
Cena 2,08 € bez DPH
2,50 €    
Kód tovaru 37459
Značka Wolfberry
Kategória Klíčenie
 

Klíčky nie len výborne chutia ale na tanieri vyzerajú výborne. V kuchyni sa hodia na prípravu väčšiny pikantnejších šalátov, príloh alebo len tak na pomazánku. Môžeme ich použiť aj do polievok alebo na posypanie zemiakov. Orestované na oleji ich môžeme zmiešať s ryžou či rezancami. 

Klíčky horčice obsahujú celú radu vitamínov, prospešných stopových látok ako napríklad fytoncídy, ktoré sú pobažované za rastlinné liečivo bojujúce proti baktériam. 

Vo vnútri dózy navyše nájdete ako darček zaujímavé semienko stromu, kvetu alebo byliny. Ide o myšlienku "zeleného sveta" a kdekoľvek semienko zasadíte- doma v kvetináči, alebo vonku na záhrade, hneď bude na svete o niečo zelenšie. A to je kúzlo celého projektu Gogreen, do ktorého sa firma Wolfberry zapojila. 

Návod na klíčenie:
•  Semienka prepláchneme vodou. Ľahko navlhčené ich vložíme do klíčíacej nádoby 
•  Semienka necháme na tmavom a teplom mieste, kde začnú klíčiť 
•  Klíčky je potrebné pravidelne preplachovať (2-3x denne) aby sme zabránili plesniam
•  Prvé klíčky sa objavia už po 24 hodinách 
•  Ku konzumácii sú vhodné celé rastlinky, aj korienky
•  Pred konzumáciou klíčky poriadne prepláchneme 

Rady a tipy
•  Odporúčame klíčiť v nakličovacej nádobe alebo sitku. Nie je vhodné nechať klíčiť vo vate, pretože tak prichádzame o korienky, ktoré do vaty vrastajú
•  Ak chcete predĺžiť trvanlivosť klíčkom, odporúčame ich po vyrastení skladovať v chladničke, kde vydržia aj týždeň 

Alergény: Bez alergénov

Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste. Balené v ochrannej atmosfére. 

Krajina pôvodu: Taliansko

Obsah: 200 g

Hmotnosť 0.2 kg
Kvalita BIO

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole:
 
Táto stránka používa cookies, pre Váš lepší používateľský zážitok. Viac informácií