Škorica cejlónska mletá BIO 50g Wolfberry
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Škorica cejlonská mletá BIO je označovaná mnohými špičkovými cukrármi a kuchármi ako najlepšia škorica vôbec. Pridáva sa pre okorenenie hlavne sladkých pokrmov, pečiva a cukrárskych výrobkov. Dôležitú úlohu má aj pri zaváraní ovocia. Podporuje chuť do jedla, zlepšuje trávenie, pôsobí proti nadúvaniu, prispieva k rozširovaniu ciev a znižovanie krvného tlaku.
Škorica ako korenie sa používa hlavne na prípravu sladkých pokrmov, do najrôznejšieho pečiva a cukrárenských výrobkov alebo pri zaváraní ovocia. Jej drevitá a zároveň sladká chuť sa výborne hodí k mliečnej ryži, koláčom, ovocným knedliam alebo kompótu. Veľmi dobre ladí aj s mnohými druhmi sušeného ovocia. Štipka škoricového prášku prevonia čokoládové nápoje aj kávu. Používa sa však aj do mäsitých pokrmov, hlavne v orientálnej a latinskoamerickej kuchyni.
Prvé zmienky o škoricovníku pochádzajú už zo starej Číny z obdobia 4000 rokov pred n. L. Aromatická kôra, vždy zelených tropických stromov s názvom Škoricovník cejlónsky (Cinnamomum zeylanicum) rastúcich na Srí Lanke, je považovaná za najkvalitnejší škoricu na svete. Prvá úroda sa zberá dva až tri roky po vysadení. Kôra stromu sa zlúpne a po usušení vytvorí charakteristické tenké zvitky, ktorých okraje sa zvinú dovnútra.
Škorica pôsobí na chuť do jedla, celkovo osviežuje a podporuje trávenie. Používa sa ako korenie buď v pôvodnej alebo mletej podobe. Má korenisto sladkastú chuť a príjemnú vôňu, ktorú jej dáva najmä obsiahnutá zlúčenina cinnamaldehyd.
Zloženie: Škorica cejlonská (Cinnamomum zeylanicum) mletá BIO 100%
Alergény: bez alergénov
Výživové údaje na 100g výrobku:
Energetická hodnota | 1231 kJ/ 294 kcal |
Tuky | 3,2g |
-z toho nasýtené mastné kyseliny |
0,9g |
Sacharidy | 37g |
-z toho cukry | 35g |
Vláknina | 53g |
Bielkoviny | 3,5g |
Soľ | 0,07g |
Skladovanie: Skladujeme na suchom a tmavom mieste mimo slnečného žiarenia.
Obsah balenia: 50g
Krajina pôvodu: Srí Lanka