Kamut BIO 500g Wolfberry
Popis
Zrná sa využívajú podobne ako iné obilie. Pomleté sa hodia na prípravu pečiva a uvarené do mäkka sú dobré na spôsob rizota, rozmixované na pomazánku alebo vmiešané do šalátu.
Kamut obsahuje 19,6g bielkovín na 100g a je bohatým zdrojom vlákniny, aminokyslín, vitamínov a minerálov. To ocenia najmä športovci a vegetariáni- táto ľahko stráviteľná obilnina nespôsobuje problémy dokonca ani niektorým alergikom na lepok. Neplatí to však pre celiatikov.
Podľa vedcov, kamut prežil najmä vďaka tomu, že sa naň zabudlo a bol pestovaný len malými egyptskými poľnohospodármi. Dnes kamut rastie len v podmienkach ekologických hospodárstiev a to len v niektorých oblastiach sveta, napríklad v severnej Amerike. V Európe mu pôda ani klimatické podmienky nevyhovujú. Kvalita tejto obilniny dnes podlieha prísnym kritériam a musí splniť presné špecifikácie, aby mohla byť obilnina predávaná ako kamut. Ak by sa obilnina nekontrolovala tak prísne, mohlo by sa stať, že by sa skrížila s inými odrodami pšenice a tým by sme prišli o jednu z kvalitných obilnín.
Nutričné hodnoty na 100g: Energia: 1625 kJ / 384 kcal; Tuky: 2,6 g – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,6 g; Sacharidy: 68,2 g – z toho cukry 2,4 g;Vláknina: 4,5 g; Bielkoviny: 19,6 g; Soľ: 0,04 g;
Alergény: Lepok
BIO výrobok pod kontrolou: CZ-BIO-002
Krajina pôvodu: Kanada
Obsah: 250 g
Hmotnosť | 0.5 kg |
Kvalita | BIO |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.