Fazuľa adzuki BIO 250g

Neohodnotené
 
  • 1 z 3
 

Zaujímavá varianta fazuliek s výnimočnou chuťou. Vhodná na varenie aj na klíčenie. 

Dostupnosť Skladom (2 ks)
Bežná cena 1,40 €
Ušetríte 0,10 € (–7 %)
Cena 1,08 € bez DPH
1,30 €    
Kód tovaru 33628
Výrobca Wolfberry
Kategória Strukoviny
 

Adzuki sú malé, červeno- hendé fazuľky, s krémovo bielymi drobnými zafarbeniami. Ich chuť je mierne nasladlá až orechová. Populárne sú najmä v Číne, kóreji a Japonsku, kde sa považujú za královny fazúľ. 

V týchto krajinách sa Adzuki používa najmä na prípravu sladkých pokrmov- napr. pyré, ktoré dávajú ako plnku do dezertov, ale aj napr. polievka sladená pomarančovou kôrou a lotosovými semienkami. V Japonsku sa s adzuki a ryže varí tradičný pokrm Sekihan, ktorý je už slaný. 

Fazuľky si ceníme predovšetkým pre ich vysoký obsah bielkovín a vlákniny. Pre vegánov sú výbornou alternatívou mäsa. Nájdeme v nich aj veľké množstvo stopových prvkov- fosforu a draslíku. 

Ako naklíčiť:
Ak nemáte zrovna po ruke nakličovadlo, vyskúšajte jednoduchú metódu s PET fľašou, v ktorej sú ideálne podmienky pre silné a pevné výhonky. Na dne 2 l fľaše vytvoríme asi 12 menších dierok, kade môže voda odtekať. Do fľaše dáme veľkú hrsť dobre prepláchnutých fazúľ a preplachujeme minimálne 3 krát denne aby sme udržali potrebnú vlhkosť. Po 5-7 dňoch sa nám fľaša zaplní klíčkami chuťou podobných hrášku. Výhonky potom uskladňujeme v chladničke, najlepšie je ich zjesť do troch dní. 

Recept na adzuki šalát s celámi fazuľkami: 
Potrebujeme:
•   200 g vopred namočených fazúľ (namáčame približne 12 hodín)
•   2-3  mrkvy, 1 petržlen, 1/2 kapusty, celer na chuť
•   150-200 g tvrdého syru (podľa chuti)
•   250 ml zakysanej smotany
•   soľ, korenie podľa chuti
•   1 ks bobkového listu, 5 ks nového korenia, 3 strúčky cesnaku
•   pár kvapiek citrónu, pár kvapiek olivového oleja
Postup:
Namočené fazule ešte raz pred varením prepláchneme. Varíme ich vo vode spolu s koreňovou zeleninou a so všetkým korením. Adzuki sa varia približne 50 minút, takže to bude akurát aj na zeleninu. Uvarené suroviny precedíme a necháme vychladnúť. Zeleninu a syr nakrájame na kocky a pridáme k adzuki. Na záver zmiešame smotanu s pár kvapkami citrónu a olivového oleja, pridáme prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Zmiešame so šalátom a necháme pol hodinu odpočívať. Určite ohromíte každú návštevu. Výborne chutí s opečeným pečivom. 

Nutričné hodnoty na 100g: Energia: 1377 kcal / 329 kJ; Tuky: 0.53 g – z toho nasýtené mastné kyseliny 0.19 g; Sacharidy: 50.2 g – z toho cukry 2.35 g; Bielkoviny: 19.9 g; Soľ: 0.05 g; Vláknina: 12.7 g;

Minerály: Vápník: 66 mg; Fosfor: 381 mg; Horčík: 127 mg; Draslík: 1254 mg

Alergény: Bez alergénov

Krajina pôvodu: Čína

Obsah balenia: 250 g

BIO výrobok pod kontrolou: CZ-BIO-002

Hmotnosť 0.25 kg
Kvalita BIO
Obsah lepku Bezlepkové

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole:
 
Táto stránka používa cookies, pre Váš lepší používateľský zážitok. Viac informácií