Venezuelské arepas s olivami

Potrebujeme: 

  • 150 g kukuričnej múky
  • 75 g pšeničnej múky
  • 50 g ghí (alebo masla)(izbovej teploty)
  • 6 PL olivového oleja
  • 150 g tvrdého syra- gouda
  • konzervu čiernych olív
  • 2 ks pečenej papriky
  • 1 čl cukor, soľ, čierne korene, vinny ocot

Postup: 

V miske si zmiešame oba druhy múky a urobíme si v strede dierku na maslo. Pridáme ešte 3-4 PL studenej vody a vypracovávame cesto, opatrne pridávame vodu, aby sme docielili takú formu cesta, že keď zatlačíme prstom, cesto sa vráti spať. Cesto musí byť tvrdé.

Následne vytvoríme z cesta placky (arepas vo Venezuele) a usmažíme ich na pár kvapkách oleja. Po otočení, nasypte na placku trochu syra, aby sa roztopil, kým sa placka pečie z druhej strany. na vrch pridajte nakrájané olivy a paprikové pyré. (pripravíme rozmixovaním paprík a dochutením- koreninami)

Dobrú chuť :)

Táto stránka používa cookies, pre Váš lepší používateľský zážitok. Viac informácií