jablkový koláčik z mandľovej múky

Potrebujeme:

  • 160 g mandľovej múky
  • 2 čl škorice
  • 2 PL kokosového oleja
  • 40 g trstinového cukru
  • 1 čl kypriaceho prášku
  • štipka muškátového oriešku
  • 2 PL jablkového džúsu
  • 1/2 čl vanilkového extraktu
  • 3 menšie jabĺčka

Postup: 

Rúru predhrejeme na 175°. Okrájame a nakrájajame jablká na malé kocky, ktoré zmiešame v miske so škoricou. V druhej miske medzitým zmiešame mandľovú múku, cukor, prášok do pečiva, vanilku, muškátový oriešok, olej a džús. Všetko dobre premiešame a odložíme si nabok z cesta asi 3 polievkové lyžice. 

Do menšej zapekacej misky, vtlačíme rukami cesto a posypeme ho jablkami. Zo zvyšku cesta urobíme drobeničku a všetko ľahko potlačíme. 

Koláč pečieme približne 40 minút. Koláčik je veľmi krehký, preto ho treba krájať na menšie kúsky. 

Na druhý deň, je ešte lepší, preto sa snažte vydržať a nezjesť ho hneď. 

Dobrú chuť :)

Táto stránka používa cookies, pre Váš lepší používateľský zážitok. Viac informácií