(BIO) RAW torta z kešu orechov a ovocia

Táto tortička je naozaj výborná a veľmi jednoduchá na prípravu. (BIO) máme v zátvorke, pretože samozrejme záleží od surovín aké použijete :)

torta 1   kolacik

Potrebujeme:

Na korpus:

  • 1 šálka vlašských orechov (šálka veľkosti približne 200ml)
  • 1 šálka kokosových chipsov
  • ½ šálky goji- kustovnice čínskej
  • 2 PL karobu BIO
  • 2 PL kokosového oleja (potom pridávame podľa potreby)

 

Náplň:

  • 2 šálky kešu orechov
  • 1-2 PL kokosového oleja
  • 1 PL medu (pridávame podľa chuti)
  • 2-3 PL citrónovej šťavy (podľa kyslosti citróna)
  • 200g mrazeného alebo čerstvého drobného ovocia (maliny, lesné ovocie, jahody, čučoriedky) zmiešame podľa fantázie alebo použijeme len jedno :)

 

Poleva:

  • 4 PL karobu BIO
  • 4 PL kokosového oleja
  • (med) podľa chuti

 

Postup:

1. Kešu orechy namočíme na pár hodín do vody, najlepšie na noc. Goji namočíme tiež, ale stačí na hodinku, dve. Čo sa týka ovocia, ak použijeme mrazené, necháme ho mierne rozmrznúť. 

 kesu 1   goji

2. Ráno si začneme pripravovať korpus. Orechy poriadne rozmixujeme, pridáme kokos, opláchnuté goji a karob. Na záver pridávame kokosový olej ak je potrebný. Rozmixované „cesto“ roztlačíme v tortovej forme (cca 20cm priemer) a uložíme do chladu. 

korpus korpus 1  korpus 3

3. Kým nám korpus tuhne v chladničke, pripravíme si náplň. Kešu orechy scedíme a opláchneme a riadne rozmixujeme. Pridáme olej, med a citrónovú šťavu a znova premixujeme. Hmotu si preložíme do misky a pokračujeme druhou ovocnou náplňou.

kesu 2

4. Ovocie rozmixujeme a pridáme asi 1/3 z kešu náplne. Premiešame a podľa chuti pridáme med a citrón.

napln ovocna 1 napln ovocna

5. Na korpus dávame náplne podľa nálady :) Striedame alebo jednu na druhú.

s naplnou

6. Keď máme všetku náplň na korpuse potrasieme formou, aby sa nám náplň uložila pekne do roviny a dáme na pár hodín do chladničky alebo mrazničky.

7. Potom si pripravíme polevu. Necháme si roztopiť kokosový olej v miske a pridáme doň karob. Poriadne rozmixujeme, ochutnáme ak máte radi sladšie pridáme med :) Keď je poleva dobre ochutená, nalejeme ju na tortu. 

poleva  poleva 2

Ja som ešte po vychladnutí posypala celú tortu kakaom, ale samozrejme pri dekorácii sa medze nekladú. Využite ovocie, karob, goji či kešu na skrášlenie torty :)

 kolacik  torta

Dúfame, že Vám bude chutiť, tak ako nám :)

Dobrú chuť!

 

Táto stránka používa cookies, pre Váš lepší používateľský zážitok. Viac informácií