Smotanová sviečková bez lepku a mlieka

Dostali sme chuť na sviečkovú, ale keďže nám kvôli určitým zdravotným problémom bolo odporučené nekonzumovať lepok a mliečnu bielkovinu, potrebovali sme tieto suroviny niečím nahradiť. Zvolili sme takýto postup a výsledok bol chutný, tak ako originál :)

svieckova

 

Potrebujeme: 

  • 8 mrkví
  • 2 petržleny
  • 1 menší celer 
  • mäso podľa chute a vôle- my sme použili falošnú sviečkovú
  • sójovú smotanu 
  • 3 bobuľky nového korenia
  • 5 bobuliek čierneho korenia
  • 3 bobkové listy
  • pohánkové cestoviny 

 

Postup: Mäso umyjeme, očistíme a hodíme do hrnca dusiť, osolíme a pravidelne podlievame vodou aby nám neprihorelo. Po čase pridáme zvyšné koreniny. Mäso dusíme do skoro mäkka, v tom správnom momente pridáme nakrájanú a očistenú zeleninu, poriadne dosolíme a dusíme domäkka. Keď je všetko udusené, vyberieme mäso a zakryjeme ho aby nám nevychladlo. Povyberáme koreniny a celú zeleninovú zmes rozmixujeme. Nakoniec pridáme sójovú smotanu, a ak sa vám zdá omáčka príliš hustá, ziredime ju vodou. Nakoniec dáme omáčku ešte prevrieť, nech sa nám všetko pekne spojí a podávame s pohánkovými cestovinami. Dobrú chuť! 

Táto stránka používa cookies, pre Váš lepší používateľský zážitok. Viac informácií