Figy pravdepodobne pochádzajú zo západnej Ázie, odkiaľ sa rozšírili do stredomorskej oblasti. Zvyšky fíg boli nájdené vo vykopávkach z doby minimálne 5 000 rokov pred Kristom.
Tieto figy sú výborné na priamu konzumáciu, hodia sa však aj na prípravu dezertov a osladenie kaší a müsli zmesí. Ak chcete figy nakrájať, uľahčíte si prácu tým, že ich najprv vychladíte v chladničke.
Rad výrobkov GASTRO * BIO, do ktorých spadajú aj tieto figy je určený pre ľudí, ktorí biopotraviny kupujú pravidelne a používajú ich aj pri varení - nielen čas od času ako luxusnú lahôdku. Snažíme sa, aby boli výrobky v sérii GASTRO * BIO cenovo dostupné. Ako dosahujeme nižšie ceny? Konkrétne u fíg šetríme u veľkého balenia za obal a etikety (čo je nielen ekonomické, ale i ekologické).
Zloženie: Figy 100%
Výživové údaje na 100g:
Energia: 1041 kJ / 249 kcal
Bielkoviny: 3,3 g
Sacharidy: 63,9 g
Tuky: 0,9 g
Vláknina: 9,8 g
Vápnik: 162 mg (20% DDD)
Železo: 2 mg (14% DDD)
Horčík: 68 mg (23% DDD)
Obsah balenia: 300g
Krajiina pôvodu: Turecko