Cvikla Red lady, semienka na klíčenie 100g
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Repa obsahuje málo kalórií a mnoho živín, vrátane týchto: železo, vitamín A, kyselina listová, horčík, draslík.
Jej klíčky nesú zvýšené množstvo minerálov a enzýmov. Červená farba klíčkov nám obzvlášť pripomína obsah železa, ktorý sa stáva prínosom pre naše zdravie.
Chuť: ucítite chuť veľmi blízku červenej repe - teda buľve. Klíčky totiž obvykle chutia veľmi podobne ako výsledná zelenina.
Návod na klíčenie
• Semienka zalejeme vodou a necháme namočené minimálne 12 hodín- ideálne cez noc.
• Následne vodu zlejeme a ľahko navlhčené ich vložíme na sitko alebo do klíčiacej nádoby
• Semienka necháme na tmavom a teplom mieste, kde začnú klíčiť
• Klíčky je potrebné pravidelne preplachovať (2-3x denne) aby sme zabránili plesniam
• Prvé klíčky sa objavia už po 24 hodinách
• Ku konzumácii sú klíčky vhodné po 3-4 dňoch
• Pred konzumáciou klíčky poriadne prepláchneme
Rady a tipy
• Odporúčame klíčiť v nakličovacej nádobe alebo sitku. Nie je vhodné nechať klíčiť semienka vo vate, pretože tak prichádzame o korienky, ktoré do vaty vrastajú
• Ak chcete predĺžiť trvanlivosť klíčkom, odporúčame ich po vyrastení skladovať v chladničke, kde vydržia aj týždeň
Ideálne je konzumovať výhonky surové. Naše telo tak najlepšie využije ich prínos ak tomu ozdobí jedlo, na ktoré ich pridáme. Ako vieme, vizuálna stránka jedla je tiež veľmi dôležitá. V niektorých kultúrach, ako napríklad Japonsko, úplne zásadné. Výhonky repy nám spestrí chuť aj vzhľad jedla.
Alergény: Bez alergénov
Skladovanie: Skladujte na suchom a tmavom mieste. Balené v ochrannej atmosfére.
Krajina pôvodu: Taliansko
Obsah balenia: 100 g (Semienka sú balené ekologicky- v papierovom sáčku so svorkou k opätovnému uzavretiu)