Kokosový cukor BIO 500g Pack
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Kokosový cukor sa vyrába zo sladkej šťavy kokosových kvetov. Miestni domorodci musia k získaniu nektáru rozrezať palmové okvetie. Po zozbieraní sa zo šťavy necháva odpariť voda veľmi pomalým zahrievaním. Výsledným produktom sú svetlohnedé kryštáliky kokosového cukru. Cukor má výbornú chuť s mierne karamelovým podtónom.
Takto vytvorené sladidlo sa používa v Ázii už niekoľko tisíc rokov, no k nám sa dostalo pomerne nedávno. Kokosový cukor slúži ako ideálna náhražka rafinovaného, prípadne trstinového cukru. Cukor sa veľmi dobre rozpúšta a výborne sa hodí do všetkých koláčov aj nápojov.
Kokosový cukor obsahuje veľke množstvo živín- železo, zinok, vápnik, draslík, plyfenoly a mastné kyseliny.
Najzaujímavejšou vlastnosťou kokosového cukru, je že obsahuje inulín. Ide o vlákninu, ktorá môže spomalovať absorbciu glukózy, tým sa dá vysvetliť nízky glekemický index 35.
Cukor je vhodný aj pre celiatikov, vegetariánov aj vegánov.
Nutričné hodnoty v 100g:
- Energia: 376 kcal/3753 kJ;
- Sacharidy: 92.9 g;
- Bielkoviny: 1.0 g;
- Tuky: 0.1 g – z toho nasýtené 0.04 g;
- Vláknina: 0.5 g;
- Cholesterol: 0 g;
- Sodík: 372 mg
Skladovanie: Skladujte v uzavretje nádobe na chladnom a tmavom mieste pri teplote 20-25°C.
Krajina pôvodu: Indonézia
Obsah balenia: 500 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.