Kukurica na popcorn BIO

 
  • 1 z 3
 

Pukance rýchlo a ľahko kedykoľvek... z BIO kukurice, ktorá nie je geneticky modifikovaná.

bio znamka gmo freegluten freevegan

Bežná cena Viac informácií v tabuľke variantov
Ušetríte 0,30 € (–6 %)
Jednotková cena od 0,46 € / 100 g
Cena od 1,04 € bez DPH
od 1,25 €
Značka Wolfberry
Kategória Slanosti
Zvoľte variant
kukurice na popcorn wolfberry bio 250 g Kód tovaru 902/250 Obsah: 250g Momentálne nedostupné 1,35 € 1,25 €
1,04 € bez DPH
kukurice na popcorn bio 1000 g wolfberry Kód tovaru 902/100 Obsah: 1000g Skladom (1 ks) 4,90 € 4,60 €
3,83 € bez DPH
   
 

Kukurica na pukance alebo popcorn je zvláštny druh kukurice s tvrdou šupkou, vďaka ktorej sa pri zahrieavní zrnka vytvára v strede tlak, ktorý kukuricu roztrhne a jeho vnútirná časť, ktorá obsahuje škroby a proteíny sa tak dostane von.

Kukurica je treťou najpestovanejšou plodinou sveta (po ryži a pšenici). Neobsahuje glutén, čo je zmes dvoch bielkovín, a teda ani nevyvoláva alergické reakcie a celiatici ju môžu radostne hltať.. 

Mnoho ľudí prekvapí, že pukance sú už niekoľko tisíc rokov staré a pochádzajú od amerických indiánov. Popcorn získal na obľube práve v Amerike počas priemyselnej revolúcie a odtiaľ sa šíril do celého sveta rýchlosťou blesku. U Američanov môžme nájsť aj inšpiráciu ako si pukance pripraviť, pretože ich považujú priam za svoje národné jedlo- napríklad poliať roztopeným maslom. 

Wolfberry kukurica na popcorn prechádza prísnou kontrolou. Po tom čo sa zozbiera, je približne na 10 mesiacov skladovaná v zásobníkoch, kde sa pomaly vysušuje na ideálnu vlhkosť (13-15%) vo vnútri kukuričného zrna. Zväčšenie objemu tejto kukurice po zahriatí je obdivuhodné.. 

Popcorn je sám o sobě potravina, která je poměrně málo energeticky vydatná, ale je potřeba připravovat ho bez tuku. Pokud ho budete chtít dělat na oleji, vyberte si nějaký kvalitní, který se nepřepaluje. Pro tento případ je ideální kokosový olej.

Príprava pukancov v hrnci
Kukuricu nasypeme do hrnca už s rozohriatym olejom tak, aby kukurica zakryla iba dno. Odporúčame vybrať kvalitný olej, ktorý sa neprepaluje ani pri vysokých teplotách napr. kokosový. Kukuricu prikryjeme pokrievkov. Čakáme kým budú intervaly medzi pukaním dlhšie ako 5 sekúnd a dáme dole z "ohňa". Ochutiť môžeme soľou, či maslom. 

Príprava v mikrovlnke
Kukuricu nasypeme do misky alebo do papierového vrecka. Misku zľahka prikryjeme viečkom a vložíme do mikrovlnky na najvyšší výkon približne na 3-4 minúty. Keď budú intervaly medzi pukaním dlhšie ako 5 sekúnd vyťahujeme. Ochutíme soľou alebo maslom. 

Nutričné hodnoty v 100g
Energia:
1466 kJ / 347 kcal; Sacharidy: 64.2 g; Bielkoviny: 9.2 g; Tuky: 3.8 g – z toho nasýtené 0.7 g; Vláknina: 9.7 g; Vlhkosť: 13 %; Sodík: 35 mg; Fosfór: 210 mg.

Alergény
Kukurica

Krajina pôvodu
Maďarsko

BIO výrobok pod kontrolou: CZ-BIO-002

Obsah
250 g

Produkt ekologického hospodártsva. 

Obsah lepku Bezlepkové

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole:
 
Táto stránka používa cookies, pre Váš lepší používateľský zážitok. Viac informácií