Gastagnaccio

Tento recept pochádza z Toskánska a bez gaštanovej múky je nepredstaviteľný.

Potrebujeme: 

  • 250g gaštanovej múky
  • približne 300ml vody
  • 40g hrozienok alebo brusníc
  • 30g píniových orieškov
  • za hrsť vlašských orechov
  • 1 vetvičku rozmarínu
  • 3 lyžice kokosového oleja do cesta a pár kvapiek na potretie koláču


Postup: 

Hrozienka alebo brusnice necháme nabobtnať asi 30 minút vo vode alebo v rume. Múku preosejeme a postupne pridávame vodu tak, aby vzniklo polotekuté cesto bez hrudiek. Primiešame olej, polovicu ovocia bez vodya polovicu píniových orieškov. Tortovú formu (22cm) vyložíme papierom a potrieme olejom, potom vlejeme cesto. Posypeme zvyškom orechov, ovocia a rozmarínom. jemne pokvapkáme olejom a vložíme do predhriatej rúry približne na 45 minút na 180°. 

Hotový koláč by mal mať výšku okolo 2cm, tmavšiu hnedú farbu a popraskaný povrch. Výborne chutí aj na druhý deň, keď suroviny do seba lepšie prejdú. 

Želáme dobrú chuť :)