Čokoládová torta bez múky

Túto čokoládovú tortu sme robili na oslavu narodenín. A bola fantastická :)

 0-02-05-0b6661de4c5c8378194840768705db6bdbc4a21d0912ef7ef1440c819b181195_full

Potrebujeme: Tortová forma priemer 26cm
Korpus:

Poleva: 

Ozdoba: sezónne ovocie, bylinky a kvetinky :)

Postup:

  1. Do misy rozbijeme vajíčka, pridáme cukor a šľaháme až kým nám nevznikne tuhá pena. Šľaháme naozaj dlho (aj viac ako 10 minút), v tomto prípade odporúčame mať domáceho robota :)
  2. Kým sa nám šľahajú vajíčka, rozpustíme si čokoládu nad parou. 
  3. Formu na tortu vymastíme olejom a vysypeme pomletými mandľami alebo kokosom. 
  4. Vajíčka máme ušľahané s cukrom, čokoládu rozpustenú.. a teraz môžeme spájať :) Veľmi opatrne po lyžiciach pridávame do vajíčok čokoládu a pomaly miešame tak, aby nám pena nespadla. Miešame kovovou lyžicou a nakoniec pridáme pomleté mandle. Ak Vám predsa len pena trošku padla, nebojte sa, je to OK, torta narastie :)
  5. Pripravenú zmes nalejeme do formy a pečieme približne 20 minút na 160°C.
  6. Kým nám chladne torta, pripravíme si krém. Vyšľaháme si šľahačku s cukrom, potom postupne pridávame mascarpone. Kým nám korpus úplne vychladne, krém odložíme do chladničky. Po vychladnutí ho nanesieme na tortu a ozdobíme ovocím, jedlými kvetinkami, bylinkami a čokoládovými hoblinkami. 


Torta je naozaj úchvatná :) 
Dobrú chuť.

0-02-05-f75ba3403769f6e32194078e84fff25a2b73ac3c66fe43edd9633df266a438c2_full0-02-05-825da7c7fd1af673209c021e2c77616e71d76ab37267d56d5efab44696b22c2b_full

 

Táto stránka používa cookies, pre Váš lepší používateľský zážitok. Viac informácií