Quinoa slané muffiny

quinoa muffin

Slané muffiny, ktoré sa dajú jesť samotné, ale aj ako príloha. Najlepšie je, že do nich môžete pridať takmer čokoľvek, patria totiž k receptom "co dům dal" :) My sme ich tentokrát robili takto: 

Potrebujeme: 

  • 2 šálky uverenej quinoi (približne 3/4 šálky ešte neuvarenej)
  • 2 vajíčka
  • 2 bielka
  • 1 šálku najemno nakrájanej cukety
  • 1 šálku nastrúhaného syru (podľa chuti)
  • 1/2 šálky nakrájanej slaninky
  • 1/4 šálky nakrájaných rajčín
  • 2 PL nastrúhaného parmezánu
  • soľ, čierne korenie


Postup: 
Pred varením si quinou namočíme na 5 minút do vody aby sme sa zbavili horkých saponínov, ktorými sa rastlina chráni pred hmyzom. Quinou potom uvaríme (v čerstvej vode) v pomere 1:2 s vodou. Keď začne voda vrieť, šporák vypneme a počkáme kým quinoa "dojde". Medzitým si nakrájame všetky ingrediencie do jednej misy a predhrejeme rúru na 200°C. Po uvarení quinou pridáme k nakrájaným surovinám, pridáme vajíčka a dobre premiešame (najlepšie to ide rukou :) ). Touto zmesou potom plníme muffinovú formu takmer do vrchu. Pečieme tak 20-25 minút, kým nie je vrch krásne zlatistý. Po vybratí z rúry necháme chladnúť ešte aspoň 5 minút na plechu a až potom servírujeme. 

Muffinky sú výborné samotné, s cottage syrom alebo napríklad aj ako príloha k mäsku. 
V tomto recepte môžete popustiť uzdu vašej fantázii a do muffín pridať takmer všetko, na čo máte chuť, prípadne nájdete doma v chladničke. 
Dobrú chuť prajeme :)

quinoa muffiny 1

Ak ich uvaríte naraz veľa, kľudne ich zamrazte. Muffinky sú aj po vytiahnutí z mrazáku stále veľmi chutné :)

Táto stránka používa cookies, pre Váš lepší používateľský zážitok. Viac informácií