Bezlepková piškóta korpus

20181007_205543

Tento korpus som robila s mojím obľúbeným škrobom- tapiokovou múkou. Pracuje sa s ňou ako s bežnou pšeničnou múkou. Takže je ideálna pre každého bezlepkového začiatočníka. Vieme ňou 1:1 nahradiť lepkovú múku. Okrem toho má veľa iných použití. Používame ju ako zahusťovadlo do omáčok, polievok, kamkoľvek a vieme si z nej urobiť aj výborný puding. 

Na bezlepkovú piškótu potrebujeme: 


Postup:

Oddelíme si žĺtka od bielkov a ako prvé vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Následne pridáme zvyšné suroviny a teda: žĺtka, cukor, preosiatu múku, kypriaci prášok a šťavu z citróna. Všetko spolu dobre premiešame na jemných otáčkach a vylejeme na kokosovým olejom vymastený plech alebo do tortovej formy. Pečieme cca 30 minút na 160ºC. Táto piškóta sa nám veľmi nenadvihne, preto je ideálna na zákuskové vrstvové pečenie. Ja som ju tentokrát potrela tvaroho-smotanovým krémom a na vrch dala rozmrazené maliny.