Cuketový perník s rakytníkom a čokoládou

S príchodom jesene mi vždy príde na chuť perník. A samozrejme treba využiť všetko, čo nám príroda ponúka :)

Na perník potrebujeme: 


Postup: Zmiešame si všetky suché ingredienciengredience zvlášť a tekuté zvlášť. Vajíčka si rozšľaháme metličkou a pridáme k nim mlieko a cuketu. Poriadne premiešame a pridáme aj pár bobuliek rakytníka, na takýto objem cesta nám ich stačí do 20ks, ale je to len na Vás :)
Olej pridáme ku sypkým ingredienciám a dobre premiešame. Následne pridáme zvyšné tekuté, premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme cca 15-20 minút na 170°C. Po vychladnutí natrieme obľúbeným džemom a posypeme napríklad orechmi, alebo čokoládou :)

Táto stránka používa cookies, pre Váš lepší používateľský zážitok. Viac informácií